Polská pivní polévka
(Joza Břízová: "Pochutnejte si na polévce", Sešity domácího hospodaření, sv.115, Nakladatelství Práce Praha, 1982, polská kuchyně)
Suroviny:
  • 1 litr světlého piva
  • 250 ml bílého vína
  • 200 g cukru
  • kousek skořice
  • citrón
  • 4 žloutky
  • 125 ml smetany
  • 1/2 veky


  • Postup přípravy:
  • Pivo a víno uvedeme do varu s cukrem, s kouskem skořice a plátkem citrónové kůry
  • Žloutky mezitím rozkvedláme se smetanou, přidáme k polévce a šleháme na mírném teple (aby se žloutky nesrazily) tak dlouho, až polévka zhoustne.
  • K polévce podáváme tenké krajíčky bílé veky, které jsme předtím poprášíli cukrem a v troubě upekli dozlatova.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]