Bulharská kopřivová polévka
(Joza Břízová: "Pochutnejte si na polévce", Sešity domácího hospodaření, sv.115, Nakladatelství práce, Praha 1982, bulharská kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g mladých kopřiv
  • 500 ml vody
  • 100 g kořenové zeleniny na proužky (mrkev, celer, kořen petržele)
  • 50 g másla nebo oleje
  • 3 vejce
  • 1 jogurt bílý
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • 50g strouhaného tvrdého sýra na posypání na talíři


  • Postup přípravy:
  • Kopřivy opláchneme a spaříme horkou vodou (tj. zbavíme žahavosti). Ocedíme a najemno nasekáme.
  • Nudličky očištěné kořenné zeleniny osmahneme na másle nebo oleji, zalijeme vodou z kopřiv a také přidáme nasekané kopřivy.
  • Mezitím rozkvedláme vejce s jogurtem a směs vmícháme do hotové polévky, kterou ještě dochutíme česnekem a solí.
  • Podáváme na talíři posypané strouhaným sýrem.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]