Neapolská polévka se sýrem
(Recept ze "Svět kuchyně", č. 39, Radion s. r.o. Havířov, 2002, italská kuchyně)Neapolská polévka - nás v mžiku přenese do slunné Itálie? Je velmi snadná na přípravu a můžeme ji nabídnout k obědu i ke svačině a navíc je vítaným zdrojem vitamínu A a vápníku. Atmosféru italské kuchyně ještě znásobíme, použijeme-li jako zavářku široké nudle nebo flíčky.
.Suroviny:svazek očištěné polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule apod.)1 šálek smetany30 g másla20 g hladké mouky100 g tvrdého sýra např. ementálu3 lžíce nakrájeného kopru3 lžíce citrónové šťávy sůl podle chuti
Na zavářkuširoké nudle nebo flíčky
Postup přípravy:Polévkovou zeleninu zalijeme čtyřmi sklenicemi vody, povaříme a scedíme.Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání přidáme do vychladlého zeleninového vývaru.Polévku přivedeme do varu, přidáme mléko, smetanu a nastrouhaný sýr.Před podáváním posypeme koprem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME