Masové paštičky - vložky do polévky
(Anuše Kejřová-Navrátilová: "Úsporná kuchařka - Zlatá kniha malé domácnosti", 8. opravené a doplněné vydání Hradec Králové, 1928, česká kuchařka)Masové paštičky Anuše Kejřové - jsou vložky do polévek, kde upotřebíme nějaký zbytek hovězího či jiného masa z pečeně. Z vytvořené kašoviny s vejcem utřeme na omeletu a zapečeme.
Suroviny:200 - 300 g zbytků masa např. pečeně1 malá cibule
pepř a sůlmuškátový oříšek1 vejce
Postup přípravy:Maso např. z pečeně rozemeleme nebo rozsekáme.Pak je dáme na drobně sekanou, na sádle zaškvířenou cibulkou, okořeníme trochu pepřem, muškátovým oříškem, trochou soli a přidáme 1 vejce (nejlépe když si odložíme 1 lžíci připraveného masa na karbanátky).Vlahé pak spojíme, vzniklou kašovinu třeme a upravíme jako omeletu, která v receptu dřívějším jest uvedena.Svinutou dáme asi 5 minut zapéci.Z toho krájíme silnější kousky a dáváme je do polévky.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME