Smažený hrášek - vložka do polévky
(Maryna Klimenková: "Vaříme zdravě, chutně, a hospodárně, část. Polévky", SZdN, Praha 1960)Smažený hrášek - je smažená vložka do polévek; snadno ji připravíme ze směsi mléka a vajíčka, kterou kapeme do rozpáleného tuku. Dozlatova usmažené kapičky - křupavé hrášky vkládáme do polévek těsně před podáváním nebo je k polévce přiložíme ve zvláštní misce.
Suroviny:1 vejce70 ml mléka40 g moukysůl50 tuku na smažení
Postup přípravy:Z mouky rozředěné mlékem a vajíčkem umícháme řídké těstíčko.Na pánvi rozpálíme tuk a přes struhadlo prokapeme těstíčko do horkého tuku.V rozpáleném tuku se ihned tvoří malé hrášky.Když jsou do červena usmažené, tak je vybereme a necháme odsát tuk na papírovém ubrousku.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME