Děkanská polévka s ovesných vloček
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)
Suroviny:vývar s hovězích kostí80 g slaniny na drobné kostičky3 lžíce ovesných vloček1 středně velká cibulesůl a mletý pepřna špičku nože mleté paprikypolévkové koření petrželová naťkořenová zelenina na kostičky12 plátků rohlíků1 lžíce másla 80 g strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy:Nakrájenou slaninu necháme na ohni rozpustit.Na slaninu vložíme nakrájenou kořenou zeleninu, ovesné vložky a drobně nakrájenou cibuli.Vše krátce osmažíme a pak přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dobře provaříme.Nakonec ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.Při podávání přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať a ke každé porci přiložíme opečené plátky rohlíků, které před zapečením potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem.
ZPĚT do kapitolyHOME