Děkanská polévka s ovesných vloček
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • vývar s hovězích kostí
  • 80 g slaniny na drobné kostičky
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 středně velká cibule
  • sůl a mletý pepř
  • na špičku nože mleté papriky
  • polévkové koření
  • petrželová nať
  • kořenová zelenina na kostičky
  • 12 plátků rohlíků
  • 1 lžíce másla
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra


  • Postup přípravy:
  • Nakrájenou slaninu necháme na ohni rozpustit.
  • Na slaninu vložíme nakrájenou kořenou zeleninu, ovesné vložky a drobně nakrájenou cibuli.
  • Vše krátce osmažíme a pak přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
  • Nakonec ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.
  • Při podávání přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať a ke každé porci přiložíme opečené plátky rohlíků, které před zapečením potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]