Smaženicová polévka
("Prima vařečka", TV Prima 2000)

Suroviny:
  • 400 g syrových brambor
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 200 g žampiónů
  • 1 polévková kostka
  • sůl
  • směs drceného koření: majoránka, kmín, pepř
  • česnek
  • olej nebo sádlo
  • hladká mouka
  • 3-4 vejce
  • 1 větší cibule
  • pažitka


  • Postup přípravy:
  • Z brambor, kořenové zeleniny a vývaru uvaříme polévku, kterou zahustíme jíškou a dochutíme.
  • Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony.
  • Podusíme asi 10 minut a nakonec vmícháme vejce.
  • Když polévku podáváme, položíme na dno hlubokého talíře asi tak lžíci smaženice, posypeme ji sekanou pažitkou a zalijeme vařící polévkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME