Sardinská celerová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001, italská kuchyně)
Suroviny:
1 cibule nasekaná na kousky1 větší mrkev nakrájená na kolečka300 g hovězího masa, na kostečky1 stroužek česneku nasekaný na kousky3 lžíce protlaku500 g řapíkatého celeru nakrájeného na kousky3 lžíce olivového oleje sůl, pálivá paprikatoastový chleba nakrájený na kostičky100 g parmazánu
Postup přípravy:Nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a maso společně opékáme na oleji asi 4 minuty. Rajský protlak trochu zředíme vodou a přilijeme k masu a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Celerové řapíky nakrájené na kousky a přidáme k masu a dusíme 5 minut. Přilijeme horkou vodu, přidáme sůl, papriku a vaříme dalších 20 minut. Kostičky toastového chleba osmahneme na másle a posypeme strouhaným parmazánem. Chléb přidáváme do polévky až na talíři.
ZPĚT do kapitolyHOME