Sardinská celerová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001, italská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 cibule nasekaná na kousky
  • 1 větší mrkev nakrájená na kolečka
  • 300 g hovězího masa, na kostečky
  • 1 stroužek česneku nasekaný na kousky
  • 3 lžíce protlaku
  • 500 g řapíkatého celeru nakrájeného na kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pálivá paprika
  • toastový chleba nakrájený na kostičky
  • 100 g parmazánu


  • Postup přípravy:
  • Nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a maso společně opékáme na oleji asi 4 minuty.
  • Rajský protlak trochu zředíme vodou a přilijeme k masu a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
  • Celerové řapíky nakrájené na kousky a přidáme k masu a dusíme 5 minut.
  • Přilijeme horkou vodu, přidáme sůl, papriku a vaříme dalších 20 minut.
  • Kostičky toastového chleba osmahneme na másle a posypeme strouhaným parmazánem.
  • Chléb přidáváme do polévky až na talíři.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]