11. září 2001


Jak mohl Bůh něco takového dopustit?
Dcera Billyho Grahama – Ann Grahamová odpověděla takto:
Věřím, že p. Bůh je hluboce zarmoucený tím, co se stalo, stejně jako my. Ale roky jsme mu říkali, aby odešel z našich škol, z naší vlády, z našeho života. A protože je gentleman, myslím, že se ve vší tichosti stáhl. Jak můžeme očekávat, že nás pak Bůh ochrání a požehná nám, když ho žádáme, aby nám dal pokoj?
Podívejme se tedy, jak to začalo:
Myslím, že to začalo, když si Madeline Murrayová-O Harová (byla zavražděná a její tělo se našlo nedávno) stěžovala, že modlitby do škol nepatří. A my jsme řekli OK.

Pak kdosi řekl, že by se ve škole neměla číst Bible. Bible, která říká: nezabiješ, nepokradeš a miluj svého bližního, jako sám sebe. A my jsme řekli OK.

Potom Dr. B. Spock začal tvrdit, že bychom neměli své děti trestat, když se zachovají špatně, protože bychom tak mohli zranit jejich mladé osobnosti a narušit jejich sebeúctu ( jeho syn spáchal sebevraždu ) – a my jsme souhlasili. Odborník jistě ví, co říká.

Potom kdosi řekl učitelům a ředitelům na školách, že nemají usměrňovat naše děti, když se chovají špatně. A tak se žáci na školách netrestají. A my jsme řekli OK.

Potom kdosi řekl: povolme svým dcerám potraty bez vědomí rodičů. A my jsme řekli OK.

Potom kdosi ve školní radě prohlásil, že chlapci si můžou dělat, co se jim zachce, takže jsme jim dali kondomy – ať si užijí zábavy. Není třeba říkat rodičům, že se kondomy rozdávají ve škole. A my jsme řekli OK.

Potom nějaký úředník prohlásil, že nezáleží na tom, co děláme v soukromí, jen když poctivě pracujeme. Zase jsme souhlasili a řekli, že nám nezáleží na tom, co kdo dělá v soukromí – včetně prezidenta – jen když máme práci a naše ekonomika je v pořádku.

Potom další navrhl vydávání časopisů s nahými ženami a nazval to dobrým, realistickým oceněním krásy ženského těla. A my jsme řekli OK.

Pak to někdo posunul o krok dál a publikoval obrázky nahých dětí. Dalším krokem bylo jejich zpřístupnění na Internetu. A my jsme zase řekli OK. Vždyť se odvolával, že máme svobodu projevu.

Pak přišel průmysl zábavy s tím, abychom udělali Tv programy a natočili filmy, které propagují rouhání, násilí a nezákonný sex. Řekli – nahrávejme hudbu, která povzbuzuje lidi k násilí, drogám, vraždám, sebevraždám a k přebírání satanských vzoru. A my jsme řekli OK – vždyť je to jenom zábava, nemá to řádné negativní vlivy, stejně to nikdo nebere vážně. Tak jen do toho.

A TEĎ SE PTÁME – proč naše děti nemají svědomí, proč nerozeznávají dobré od zlého, proč jim není problém zabít cizince, spolužáka, nebo sebe. Myslím, že to souvisí s Příslovím – co člověk rozsévá, to také sklidí.

Kdesi se ozvalo: Drahý Bože, proč jsi nezachránil to malé děvčátko, které zabili ve škole? S pozdravem znepokojený student.
Drahý znepokojený studente – mám do škol zakázaný přístup. S pozdravem Bůh.

Je věru divné, jak lehce lidé zavrhnou Boha a pak se diví, že se svět řítí do pekla. Je divné, jak věříme všemu, co se píše v novinách – a zpochybňujeme, co se píše v Bibli ! Je divné, že každý chce jít do nebe, ale nechce věřit, myslet, mluvit a jednak, jak požaduje Bible. Je divné, jak rychle jsme hotoví soudit, ale sami se soudit nedáme. Je divné, jak neslušné, nemravní, vulgární a sprosté zprávy se svobodně šíří Internetem, ale veřejné diskuse o Bohu jsou ve školách a na pracovištích potlačované. Je divné, jak může být někdo v neděli křesťanem a ostatní dny v týdnu křesťanem neviditelným.


Myslíte si, že se to děje – tam daleko v USA? I naše společnost někam směřuje a má to podezřelé společné rysy s tím, co se děje – tam daleko.
JSME OCHOTNÍ ŘÍCT JASNĚ, ŽE JE TU I JINÁ CESTA? JSME OCHOTNÍ SE OZVAT?