ZÁSADNÍ PROBLÉM

Souhrn: Přijetím "nového" výkladu Písma, které přichází "zvenčí" a nemá podporu samotné Bible, církve přijaly cizí evangelium, které administruje nová třída duchovenstva, podpořena humanistickou autoritou. Se svým vlastním slovníkem, rituály a akademickou znalostí, toto nové duchovenstvo získalo autoritu nad těmi, kteří znají pouze Boha a Jeho Slovo a to je diskvalifikuje od možnosti konzultovat podle Bible. Tato dávno zřízená funkce vzala na sebe zcela jiný význam: Zahrnuje nyní diagnózu psychologických problémů a psychologická řešení, a musí proto být pod dohledem těch, kteří jsou v tomto oboru odborníky. Nikdo nemá právo se odvolat k Bibli aby opravil tuto novou duchovní třídu, protože pouze oni drží "klíče" k hlavní části Boží pravdy.
Abychom byli "fair" k těmto křesťanským psychologům: Většina z nich je motivována opravdovou touhou pomoci lidem kteří trpí a kteří nedostávají pomoc, jak by měli, od svých bratrů a sester v Těle Kristově. Jedna z nejzoufaleji potřebných skutečností v dnešní církvi je osobní, rodinná a předmanželská poradní pomoc, která ale musí být biblická a ne psychologická!!! Aby se to mohlo stát, je zapotřebí aby církev byla ochotná podporovat biblické poradce, kteří mohou pomoci, aniž by za to požadovali peníze!
Mnoho mladých lidí cítí Boží volání aby začali pracovat v této oblasti - ale jediná možnost obživy je, aby požadovali za svou práci plat. - což znamená, že musejí mít povolení od státu a tím se podřídit sekulárním nařízením pro výchovu a kompetenci. Církev musí zaopatřit odpovídající školení biblické konzultace, a přesto dnes nic takového nikde neexistuje. Křesťanské univerzity a semináře podlehly tlaku aby byly akreditované sekulárními úřady a akademické kursy jsou silně ovlivněné psychologií.
Je zcela nemyslitelné, aby stát dával povolení těm, kteří učí a káží Písmo - a přesto je považováno za normální, že ti, kteří konzultují z Bible, jsou regulováni tímto způsobem. Teprve až církve začnou považovat konzultování podle Bible právě tak důležité, jako kázání nebo učení, potom biblické poradenství dostane své právoplatné místo v církvích. Do té doby, i to nejlepší kázání bude mít své mezery a lidé kteří trpí, se budou obracet na psychology pro nedostatek skutečného řešení v místních kongregacích.
Mimo to, hojení rozbitých životů nemůže být uskutečněné hodinou konzultace jednou nebo i vícekrát za týden. To se může podařit pouze v kontextu starající se a milující Boží rodiny, které se opravdu stará o každého člena. Starší, zkušené manželské páry, které jsou "uzrálé" v Kristu, příklady, které by věnovali svůj čas a námahu vzít "pod svá křídla" mladé dvojice, které mají problémy ať už manželské, či peněžní. A opět: Je to individuální záležitost! Oživení začíná každým z nás. Nemůžeme čekat na druhé co řeknou, co udělají. Každý Křesťan má splnit tu službu, ke které ho Bůh povolal: "Kárejte neukázněné, těšte malomyslné, podporujte slabé, ke všem buďte trpěliví. 1 Tesalo.5:14.
Věnovali jsme značný čas na tento problém, protože je životně důležité porozumět, jak jsme se dostali tam, kde jsme. Pakliže se máme vrátit k biblickému Křesťanství, je třeba odčinit to, co bylo učiněno. Musíme skoncovat s přidáváním a ubíráním od Písma! Bůh to specificky zakázal a uvedl i vysoké tresty za takové jednání. My jsme to porušili a sklízíme nevyhnutelné výsledky....

Z knihy Davida Hunta - Další svod křesťanství