» "V Blatné dělali i knedlíky. Naučila jsem se tam české, vídeňské, turecké . . ., krupičné, špekové, ovocné . . ., ale jak říkám, naučila . . ., to ještě zdaleka nebylo ono. Hodně se podávala srnčí nebo jelení játra, i paštiky z nich, koroptve, křepelky, například dušené s jablky, krocani, pečený či smažený kapoun. Pán měl rád karbanátky za studena . . . , a když vévodkyně vzhlédla, Barbellová řekla: "Paní Fanny . . . , je to dost prosté . . .", rozemlela telecí pečení, na 5-6 lžic masa a míchaných vajec dala strouhanku, lžíci sladké smetany a sůl. Dobře to promíchala a nadělala z toho karbanátky. Udělala hovězí polévku, dala do ní tolikéž sladké smetany a muškátový květ a povařila. Pak do toho vložila karbanátky a nechala je uvařit. Pán to měl prostě rád." Vévodkyně hleděla na kuchařku, hleděla pozorně, a hleděla na ni i Justina. «