Pečená cizrna - Chickpea Roast
(Linda McCartney: "World´s of Vegetarian Cooking", strana 87, Nakladatelství Little, Brown Company, indická kuchyně, 1998)
Suroviny:4 větší bulvy celeru, na malé kousky
225 g květáku, rozděleného na růžičky400 g cizrny zavařené nebo předem uvařené1 zelená paprika, bez semínek a na malé kousky15 g dohněda opečených kousků chleba1 lžíce sójové omáčky1 lžíce koření kari (curry) nebo pasty1 velké vejce
Postup přípravy:Celer a květák uvaříme v páře během 6 - 7 minut. Ve velké míse nahrubo rozmačkáme doměkka uvařenou cizrnu a přidáme k ní veškerou zeleninu. Ještě vmícháme kostičky opraženého chleba, přidáme sójovou omáčku a kari koření; vše podle chuti a směs spojíme vajíčkem.Hmotu umístíme na tukem namazaný plech (23 x 12.5 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 180°C (plyn na stupni 4) po dobu 45 - 50 minut.Plech s cizrnovou pečínkou vyjmeme, položíme na rošt a nejméně 20 minut ponecháme chládnout.Nakrájíme velmi ostrým nožem jednotlivé porce a podáváme.
Poznámka DDK:
Tento pokrm byl inspirován autorčinou (L. M. C.) oblibou indických jídel. Velmi se hodí k "sambalu" s curry (karí) omáčkou.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME