Brambory s cizrnou
(Od Pavla Svobody, dlouholetého přítele ze Zlína, 2002, česká kuchyně)
Suroviny:300 g cizrny1,5 l vody na vaření cizrny600 g brambor2 lžičky solikoření: 2 ks hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari, 3 ks bobkového listu5 lžíc oleje2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy:Cizrnu namočíme přes noc do vody.Potom ji uvaříme s bobkovým listem; správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty.Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut.Přidáme měkkou cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z jejího vaření.Osolíme a povaříme brambory do měkka smícháme s cizrnou a dochutíme citrónovou šťávou.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME