Mandarinky v bílém víně s listy voňavého muškátu
(Jo Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", Columbus Praha, 2000)

Suroviny pro 6 porcí:
  • 10 oloupaných mandarinek vcelku
  • 12 lístků voňavého muškátu
  • 1/2 láhve vína (např. "Muscat de Beaumes de Venise" nebo podobného)
  • listy z pomerančovníku na ozdobu


  • Postup přípravy:
    Z oloupaných mandarinek vyloupneme bílou středovou část a dbáme, aby zůstaly v celku. Mandarinky vložíme do mísy a zalijeme vínem. Přidáme listy muškátu a necháme přes noc v chladničce. Vyjmeme z chladničky a odstraníme listy muškátu. Podáváme vychlazené ozdobené lístky pomerančovníku. Přebytečnou kapalinu tj. víno, můžeme použít jako aperitiv.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]