Sladké indické lassi - Sweet Lassi
(Recept ze stránek videojugBETA od Manju Malhi, do DDK zařazeno v srpnu 2007, indická kuchyně)
Sweet Lassi - je míchaný indický mléčný nápoj připravovaný ze studeného jogurtu, navíc ovoněný sladkou růžovou vodou. Je oblíbený hlavně v Severní Indii během horkých letních dnů. Růžová voda je často používaná surovina v indických dezertech. Přináší do pokrmu sladkost a voňavé aroma. U nás je dostupná v lekárnách, prodejnách kosmetiky i přes internet nebo si ji můžeme vyrobit sami (viz DDK-lexikon ZDE klikni). Autorkou následujícího receptu je velká odbornice na indickou domácí kuchyni, také TV-chefkuchařka Manju Malhi, která jednotlivé kroky přípravy předvádí na připojeném videu.
Sweet lassi Suroviny pro 2 porce:
  • 1 tobolka zeleného kardamomu
  • 100 ml neslazeného jogurtu
  • 1 a 1/2 lžičky hnědého (třtinového-demerara) nebo práškového bílého cukru
  • 1 lžička růžové vody
  • 200 ml studené vody
  • 4 lístky máty peprné


  • Postup přípravy:
    Opačnou stranou lžíce rozmáčkneme slupku tobolky zeleného kardamomu, slupky prsty odstraníme a odložíme. Kardamomová semínka vložíme do nádoby mixéru obsahující neslazený jogurt. Přidáme cukr, růžovou vodu a hodně studenou vodu. Pomocí ručního nebo elektrického mixeru umícháme ze směsi hladkou pastu. Pastu nalijeme do sklenic, ozdobíme několika lístky máty a chladné podáváme.

    Instrukční VIDEO:
  • How To Make Sweet Lassi - instruktážní video ze stránky videojugBETA

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]