Chřestový koktejl
(Oldřich Dufek: "Zelenina a ovoce v kuchyni", str 28, Svépomoc Praha 1989)

Chřest Suroviny:
  • 600 g chřestu
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 šálek smetany na šlehání
  • 1 lžíce rajčatového kečupu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 špetka koření kari
  • sůl
  • listy hlávkového salátu

    Postup přípravy:
  • Očištěný chřest svážeme do svazečku nití a vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
  • Po uvaření chřest vyjmeme, nakrájíme na rovnoměrné kousky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
  • Mezitím oloupeme pomeranč a nakrájíme na proužky, jádra přitom odstraníme.
  • Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, solí, cukrem, kari kořením, kečupem a dobře rozmícháme.
  • Nakonec do této zálivky zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
  • Na dno kotejlových sklenic vložíme natrhané křehké listy dobře opraného hlávkového salátu, doplníme chřestem a přelijeme zálivkou.
  • Necháme vychladit a podáváme ozdobené proužky pomeranče.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]