Chřestový koktejl
(Oldřich Dufek: "Zelenina a ovoce v kuchyni", str 28, Svépomoc Praha 1989)
Suroviny:600 g chřestu1 pomeranč2 lžíce majonézy1 šálek smetany na šlehání1 lžíce rajčatového kečupu2 lžíce citrónové šťávy1/2 lžičky cukru1 špetka koření karisůllisty hlávkového salátu
Postup přípravy:Očištěný chřest svážeme do svazečku nití a vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.Po uvaření chřest vyjmeme, nakrájíme na rovnoměrné kousky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.Mezitím oloupeme pomeranč a nakrájíme na proužky, jádra přitom odstraníme.Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, solí, cukrem, kari kořením, kečupem a dobře rozmícháme.Nakonec do této zálivky zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.Na dno kotejlových sklenic vložíme natrhané křehké listy dobře opraného hlávkového salátu, doplníme chřestem a přelijeme zálivkou.Necháme vychladit a podáváme ozdobené proužky pomeranče.
ZPĚT do kapitoly
HOME