Borůvkový likér
(Recept z časopisu "Zahrádkář", září 2006)
Suroviny:
  • 2 litry borůvek
  • 1000 ml vody
  • 250 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 lžičky skořice
  • 500 ml rumu


  • Postup přípravy:
  • Borůvky krátce povaříme s vodou, propasírujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme 5 minut.
  • Přidáme skořici a ještě minutu vaříme.
  • Necháme vychladnout, přilijeme rum a stáčíme do lahví přes jemné sítko.
    » Povídají si dva kamarádi: "Já na zlepšení trávení piju pivo, při nechutenství piju bílé víno, při nízkém tlaku červené víno, při vysokém koňak a když jsem nachlazený, tak si dám slivovici."
    "A kdy piješ vodu?"
    "Tak takovou chorobu jsem ještě neměl."«
    (Neviditelný pes - Zábava:, "Chechtavej tygr", duben 2011)
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]