Gruzínské kuře "Tabako"
(Jiřina Chucesevová: "Kuchyně kavkazských národů", Sešity domácího hospodaření, sv. 121, Práce Praha, 1983, gruzínská kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:1 kuře10 stroužků česnekusůlčerstvě mletý pepř3 lžíce olejetkemali nebo marinovaná rajčata s koprem
Postup přípravy:Kuře rozdělíme na menší porce a jemně naklepeme nebo jenom rozřízneme na hřbetě.Hřbetní kost odsekneme, kuře rozprostřeme a také rozklepeme.Po obou stranách kuře potřeme bohatě prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.Vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zatěžkáme poklicí a zatížíme závažím, aby dobře přilehlo celou plochou k pánvi.Pečeme po obou stranách na mírném ohni celkem 20-30 minut dozlatova.Podáváme s "tkemali" nebo marinovanými rajčaty v oleji se solí a pepřem posypaná drobně sekaným koprem
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME