Thajská kuřecí křidýlka se zeleninovou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001, thajská kuchyně)

Suroviny:
  • 12 ks kuřecích křídýlek
    Na marinádu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce barevného drceného pepře
  • mletý koriandr
  • zázvor
  • sójová omáčka

    Příloha:: zeleninová rýže
  • 2 lžíce medu
  • kečup
  • grilovací koření
    Na ochucenou rýži:
  • rýže
  • mražený hrášek
  • červená paprika
  • 2 lžíce oleje

  • Postup přípravy:
  • Kuřecí křídla omyjeme, okořeníme grilovacím kořením a drceným pepřem.
  • Z medu zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu, do které křídla naložíme.
  • Troubu předehřejeme na 210 °C.
  • Křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého polévání marinádou pečeme do měkka a dozlatova.
    Příprava zeleninové rýže:
  • Na oleji pečeme na kostičky nakrájenou papriku s hráškem promícháme s vařenou rýží a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]