Indická grilovaná prsíčka s okurkovou rajtou
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa", str. 211, Nakladatelství Columbus Praha, 2000, indická kuchyně)
Indické grilované kuře - je pokrm silně ovlivněný indickou kuchyní odkud pochází. K němu se podává chléb nán a tapická okurková rajta. Kuře před vlastním grilováním potřeme směsí kari pasty, oleje, cukru zázvoru a kmínu.. Rajta je připravována nastrohané okutky zbavené slupky a semínek. Pak je přidána jogurt a mleté chilli. Rajtu obohatíme jogurtem a mletým chilli a necháme vychladit
Grilovaná prsíčka s okurkovou rajtouSuroviny:
  • 4 kuřecí prsíčka bez kůže
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
    Na rajtu: 1/4 okurky, sůl, 150 ml bílého jogurtu, 1/4 lžičky mletého chilli

  • Příloha: indický chléb "naan", salátové listy a "maggi" při podávání rýže na ochucení.

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsíčka naklepeme přes fólii a potřeme dobře promíchanou směsí kari pasty, oleje, cukru, zázvoru a kmínu, pak je odložíme stranou.
  • Odleželá prsíčka grilujeme na mřížce asi 10 minut nad dřevěným uhlím, při čemž je jednou obrátíme.
    Připrava okurkové rajty:
  • Oloupanou okurku bez semínek (vyjmeme je lžící) nastrouháme, osolíme a dáme na cedník asi na 10 minut vypotit.
  • Vodu na cedníku vymačkáme spodní zaoblenou částí lžíce.
  • Smícháme okurku s chilli práškem a jogurtem a necháme vychladit v ledničce.
  • Pokrm podáváme s prohřátým indickým chlébem "naan", talíř ozdobíme salátem a kousky grilovaných prsíček s okurkovou rajtou.

    Poznámka DDK:
    Chléb naan
    - je kynutý indický chléb, vysoký asi 3 cm, jenž se peče v peci z vyčištěné bílé mouky. Je výjimečný tím, že jako jediný chléb v Indii je kynutý a pečený v peci. V našem předpise jej můžeme nahradit plackami z těsta na langoše. V DDK je uveden recept ZDE, takže můžeme zůstat u originálu.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]