Kynuté knedlíky kvasnicemi II
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)
Suroviny:600 g hrubé mouky2 vejce1/4 balíčku kvasnic300 ml mléka
Postup přípravy:V míse smícháme mouku, vejce, sůl, přidáme droždí, které jsme nechali vzejít ve vlažné vodě, nebo v mléce. Zalijeme mlékem a vypracujeme těsto. Vytvoříme 4 až 6 knedlíků, které ještě jednotlivě velmi důkladně prsty a dlaněmi prohněteme, pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 až 20 minut. Po uvaření vyjmeme a propícháme vidličkou, aby nespadly. Při servírování knedlíky krájíme podélně na poloviny a položíme je do omáčky řeznou stranou dolů (dobře nassají výživnou omáčku a tím se nám dostane potřebné energie do našeho ubohého téměř podvyživeného tělíčka). Doporučuji proto tyto knedlíky jako přílohu např. k černé omáčce.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME