Kynuté knedlíky kvasnicemi II
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)

Suroviny:
  • 600 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1/4 balíčku kvasnic
  • 300 ml mléka

    Postup přípravy:
  • V míse smícháme mouku, vejce, sůl, přidáme droždí, které jsme nechali vzejít ve vlažné vodě, nebo v mléce.
  • Zalijeme mlékem a vypracujeme těsto.
  • Vytvoříme 4 až 6 knedlíků, které ještě jednotlivě velmi důkladně prsty a dlaněmi prohněteme, pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 až 20 minut.
  • Po uvaření vyjmeme a propícháme vidličkou, aby nespadly.
  • Při servírování knedlíky krájíme podélně na poloviny a položíme je do omáčky řeznou stranou dolů (dobře nassají výživnou omáčku a tím se nám dostane potřebné energie do našeho ubohého téměř podvyživeného tělíčka).
  • Doporučuji proto tyto knedlíky jako přílohu např. k černé omáčce.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]