Jihočeské bosáky ze syrových brambor
(Bábinčiny výpisky receptů, Kyjov 1976, Jižní Morava, česká kuchyně)
Suroviny:1 kg syrových brambor250 g vařených brambor1 vejcesůl100 g polohrubé mouky (podle potřeby)sádlo na omaštění
Postup přípravy:Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, přebytečnou vodu vytlačíme a necháme okapat. Vařené brambory zbavíme slupky, nastrouháme nebo prolisujeme a smícháme se syrovými bramborami, moukou, vejcem a solí na tužší těsto. Menší knedlíky vhazujeme do osolené vařící vody na dobu asi 15 - 20 minut. Nadzvedneme je vždy vařečkou a po uvaření roztrhneme vidličkou .Před pojídáním je přiměřeně omastíme sádlem.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME