Jihočeské bosáky ze syrových brambor
(Bábinčiny výpisky receptů, Kyjov 1976, Jižní Morava, česká kuchyně)

Jihočeské bosáky ze syrových bramborSuroviny:
  • 1 kg syrových brambor
  • 250 g vařených brambor
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g polohrubé mouky (podle potřeby)
  • sádlo na omaštění


  • Postup přípravy:
  • Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, přebytečnou vodu vytlačíme a necháme okapat.
  • Vařené brambory zbavíme slupky, nastrouháme nebo prolisujeme a smícháme se syrovými bramborami, moukou, vejcem a solí na tužší těsto.
  • Menší knedlíky vhazujeme do osolené vařící vody na dobu asi 15 - 20 minut.
  • Nadzvedneme je vždy vařečkou a po uvaření roztrhneme vidličkou .
  • Před pojídáním je přiměřeně omastíme sádlem.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]