Zelené noky se sýrovou omáčkou
(Prima vařečka", TV Prima, červen 2001)

Suroviny:
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 200 g listů hluchavky, (nebo jiné byliny např. kopřivy, petrželky, špenátu)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 2 - 3 lžíce krupice
  • sůl a mletý pepř
  • muškátový oříšek
    Na sýrovou omáčku:
  • 40 g taveného sýra
  • 200 ml smetany
  • 40 g strouhaného tvrdého sýra
  • sůl
  • 2 lžíce petrželky nebo pažitky
  • 2 rajčata


  • Postup přípravy:
  • Hluchavky spaříme, nasekáme a smícháme s tvarohem, máslem vejci solí, krupicí a ochutíme kořením.
  • Do vroucí osolené vody zavařujeme vykrajované knoky a necháme pomalu vařit až vyplavou (5 až 10 minut)
    Příprava sýrové omáčky:
  • Omáčku připravíme rozpuštěním taveného sýra (např. mozzarely) v zahřáté smetaně, pak přidáme jemně nastrouhaný tvrdý sýr, osolíme a chvilku povaříme na mírném ohni.
  • Ochutíme pažitkou, nebo petrželkou a přidáme nasekaná rajčata.
  • Na talíří přelijeme ještě horké noky sýrovou omáčkou s rajčaty.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]