Houskový knedlík ze sodovky
(MF Dnes - Sobotní příloha, 1999)

Suroviny:
  • 300 ml sodovky
  • 3 vejce
  • 350 g hrubé mouky
  • sůl
  • 6 housek na kostičky pokrájených


  • Postup přípravy:
  • Smícháme sodovku (neslazenou vodu s bublinkami), vejce, hrubou mouku a sůl.
  • Mícháme, dokud se na těstě nezačnou vytvářet "puchýře".
  • Přidáme na kostičky pokrájené housky a nenecháme se vyděsit prvním dojmem, že se těsto nemůže nějak udržet pohromadě.
  • Proto je promícháme rukama namočenýma do studené vody, vytvarujeme dvě šišky a ty vložíme do vařící vody.
  • Po dvaceti minutách knedlíky obrátíme a vaříme ještě deset minut.

    Poznámka DDK:
    Bublinky mně někam utekly
    - asi při intenzivním míchání, protože knedliky nijak moc kypré nebyly, ba skoro vůbec. Přesto to ještě musím zkousit a hledat nějaké výhody toho receptu, nepoužívajícího prášku. Jóó sodovky, to už asi není to co bejvalo u pana Skráška v Buchlovicích v restauraci "Na záložně" :-), za mého mládí.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]