Houskový knedlík ze sodovky
(MF Dnes - Sobotní příloha, 1999)
Suroviny:300 ml sodovky3 vejce350 g hrubé moukysůl
6 housek na kostičky pokrájených
Postup přípravy:Smícháme sodovku (neslazenou vodu s bublinkami), vejce, hrubou mouku a sůl. Mícháme, dokud se na těstě nezačnou vytvářet "puchýře". Přidáme na kostičky pokrájené housky a nenecháme se vyděsit prvním dojmem, že se těsto nemůže nějak udržet pohromadě.Proto je promícháme rukama namočenýma do studené vody, vytvarujeme dvě šišky a ty vložíme do vařící vody.Po dvaceti minutách knedlíky obrátíme a vaříme ještě deset minut.
Poznámka DDK:
Bublinky mně někam utekly - asi při intenzivním míchání, protože knedliky nijak moc kypré nebyly, ba skoro vůbec. Přesto to ještě musím zkousit a hledat nějaké výhody toho receptu, nepoužívajícího prášku. Jóó sodovky, to už asi není to co bejvalo u pana Skráška v Buchlovicích v restauraci "Na záložně" :-), za mého mládí.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME