Grilovaný jehněčí hřbet s kokosovými hruškami
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)
Suroviny:
1,5 kg jehněčího hřbetu5 lžic medu1 lžičku kari kořeni2 lžíce citrónové šťávy2 lžíce oleje4 středně velké hrušky2 lžíce másla100 g kokosové moučky nebo nastrouhaného kokosu1 lžička cukru sůl
Postup přípravy:Jehněčí hřbet očistíme, omyjeme a na povrchu uděláme nožem mřížkové zářezy. Med smícháme s kari kořením, citrónovou šťávou a olejem. Touto marinádou potřeme hřbet ze všech stran. Před pečením dáme maso do chladničky odležet.Dáme marinovaný hřbet péci nebo grilovat do trouby předehřáté na 200 °C za potírání a podlévání marinádou. Půlky oloupaných hrušek zbavených jádřinců naklademe do ohnivzdorné nádoby, na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme kokosovou moučku a za stálého míchání do světlehněda osmahneme. Tuto směs nalijeme na hrušky, posypeme cukrem a pečeme 20 minut dozlatova.Upečené maso naporcujeme na plátky a zdobíme kokosovými hruškami a přelijeme šťávou z výpeku.
ZPĚT do kapitoly
HOME