
Vánoční kuchyně u Böhmů v Kralupech je zdánlivě podobná většině vánočních kuchyní v Česku. Smažený kapr, vepřový řízek, bramborový salát. Tady je nutno upozornit na změnu. Z dietních důvodů bramborový salát jsou pouze vařené brambory ve slupce, nakrájené na kostičky s nakládanou zeleninou "Moravankou", zakápnuté troškou olivového oleje a rozdrobenou jednou suchou feferonkou. Výsledek, dle pana Böhma, překvapuje svou lehkostí, stravitelností a chutností. Ovšem zlatým hřebem štědrovečerního menu je králík načerno s chlebem. Je to rodinná tradice. U Böhmů už vyzkoušeli několik podobných receptů, ale postupu podle jejich babičky se žádný nevyrovná. Doslovný postup, tak jak ho zapsala na kousek papírku, který je dodnes uchovávaný, je tento:
"Štědrovečerní králík načerno" (klikni). Po večeři je ke kávě podáváno vánoční cukroví. Z těch nejoblíbenějších to jsou: linecké cukroví vykrajované,
vanilkové rohlíčky, ořechové špičky,
podvodnice,
ořechy do formiček s nádivkou,
pracny.