Letos těsně po martinských hodech v Kyjově jsem navštívil rodinu svého dlouholetého přítele v Buchlovicích. Byla to jen krátká chvilka, ale stála za to nejen, že jsme se zase setkali, ale také, že byla přínosná z hlediska mého sběratelského zájmu. Paní Ema připravila několik svých cukrářských zázraků. No a pak jsem již jen žadonil o recepty. Teď před vánočními svátky mně přišel dopis s omluvou za zpoždění, ale byly tam kýžené recepty i s některými radami nebo tzv. kuchařskými "fígly". Nechal jsem je opět pohromadě v jedné kapitole a jsem rád, že třeba můžeme přispět i k vašemu pestřejšímu a to nejen vánočního menu. Upozorňuji, že nám hodně chutnaly nádherně měkoučké "bobky", zde prozaicky nazvané "ořechy". Když jsem je přivezl jako výslužku domů, . . . jen se po nich zaprášilo. Použití amonia - cukrářského droždí v tomto receptu je však údajně k této lahodnosti to podstatné. Nakonec, amonium by mělo být k dostání všude tam v drogeriích, kde si svých zákazníků hledí a váží.