Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
(Z časopisu "Flóra na zahradě", červen 2003, česká kuchyně)
Suroviny:
Na těsto:200 g hrubé mouky250 ml mléka160 g másla2 vejce300 g jahod
Na polití a posypání:50 g mletých vlašských ořechů100 g moučkového cukru
Postup přípravy:Vařící mléko a 60 g másla dáme vařit a do vroucí kapaliny za stálého míchání sypeme mouku.Za míchání zahříváme na mírném ohni, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna hrnce.Potom těsto přendáme do mísy, necháme chládnout.Do částečně zchladlého těsta postupně, jedno podruhé, zapracujeme rozšlehaná vejce, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál, a ještě vypracujeme dohladka.Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvoříme válečky a nakrájíme přiměřené kousky.Do každého kousku těsta vtiskneme jahodu a vytvarujeme kuličku - knedlíček.Syrové knedlíčky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme osm minut.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)