Bramborová roláda s povidly
(Ze zápisníku bábinky Čermákové, recept od paní Konečné z Kyjova, česká kuchyně)
Suroviny:700 g brambor, uvařené ve slupce120 g krupice120 g polohrubé mouky2 žloutkysůl
Na náplň:100 g švestkových povidel20 g perníku, nastrouhaný
Na obalení:80 g máku50 g másla50 g medu
Postup přípravy:Uvařené brambory oloupáme, ustrouháme a smícháme s přísadami(krupicí, moukou, žloutky, solí) na těsto.Z těsta vyválíme obdélník o síle 1/2 cm. Povrch potřeme povidly, posypeme perníkem, srolujeme, zabalíme do ubrousku (pečící PP folie, alobalu) a svážeme či spojíme.Vaříme 20 minut ve vodě, pak obrátíme a po mírném ochlazení odstraníme obal a roládu nakrájíme na plátkyPlátky obalujeme ve směsi mletého máku, pokapeme medem a omastíme máslem a podáváme.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)