Jablečný nákyp s piškoty
(Z receptáře výrobce piškotů, Čokoládovny Praha - Opavia, zařazeno říjen 2003)
Suroviny:1 balíček kulatých piškotů (např. Opavia)1 kg jablek250 g cukru krupice2 lžičky škrobu (maizena)3 vejce3 vaječné bílky100 g cukru moučkyšpetka solimáslo na vymazání zapékací miskyskořice na posypání
Postup přípravy:
Postup přípravy:Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, zasypeme polovinou cukru, zalijeme vodou a podusíme doměkka.Potom prolisujeme a osladíme zbytkem cukru.V troše vody rozmícháme asi dvě lžičky škrobu a vlijeme do jablečné hmoty, kterou opět uvedeme do varu.Vše promícháme s celými vejci.Na dno máslem vymaštěné zapékací misky položíme piškoty,,na piškoty rozetřeme jablečnou směs, jemně osolíme, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme až směs ztuhne.Potom ji překryjeme sněhem z bílků, který jsme vyšlehali s moučkovým cukrem, jemně poprášíme skořicí.Znovu vložíme do trouby a zapékáme, až bílky ztuhnou.Podáváme nakrájené na obdélníky nebo čtverce horké nebo vychlazené.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)