Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
(Juliana Fialová: "Česká kuchařka", str. 249 Merkur Praha, 1975, česká kuchyně)
Suroviny:200 g měkkého tvarohu1 lžíce másla nebo rostlinného tuku Hera2 vejcesůli5 lžic mléka400 g hrubé mouky
Na náplň:1 kg osušeného ovoce (švestek, meruněk aj.)
Na polití a posypání:máslo a tvaroh aj.cukr
Postup přípravy:Prolisovaný tvaroh smícháme svejci, nahřátým změklým máslem, osolíme. Přimícháme mouku a vypracujeme hladké těsto.Na moukou posypaném vále utvoříme váleček a nakrájíme jej na přiměřené díly.Dílky poklademe osušeným ovocem a pečlivě zabalíme knedlíky.Vaříme asi 7 až 8 minut, podáváme s máslem (sádlem) a tvarohem nebo s mletým mákem.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)