Švestkové knedlíky z bramborového těsta
(Juliana Fialová: "Česká kuchařka", Merkur Praha,1975, česká kuchyně)
Suroviny:
Na těsto:250 ml prolisovaných vařených brambor1 lžička másla nebo rostlinného tuku Hera2 vejce1 lžička soli8 lžic mlékahrubá mouka dle potřeby
Na náplň:1 kg švestek, omyté, osušené
Na polití a posypání:80 g másla nebo sádlotvaroh nebo na másle osmahnutá strouhanka, nejlépe mletý mákcukr
Postup přípravy:Do mísy dáme prolisované brambory, přidáme nahřáté máslo, vejce, sůl, mléko a mouku a vypracujeme tužší těsto.Na moukou posypaném vále utvoříme váleček a nakrájíme jej na přiměřené díly.Dílky poklademe osušeným ovocem a pečlivě zabalíme knedlíky.Vaříme asi 6 až 8 minut, podáváme s máslem (sádlem) a tvarohem nebo s mletým mákem (je v oblibě v jižních Čechách a u nás na Slovácku)
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDK
HOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)