Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta
(Ze zápisníku bábinky kyjovské, Kyjov-Buchlovice, Jižní Morava, česká kuchyně)
Suroviny:
Na těsto:350 g hrubé mouky1/4 l mléka50 g pokrmového tuku (margarínu)1 vejce900 g kyjovských meruněk
Na polití a posypání:80 g másla60 g mleté housky na posypání60 g cukru
Postup přípravy:Vařící mléko osladíme lžičkou cukru, mírně osolíme a přidáme pokrmový tuk.Potom vmícháme 150 g mouky a uvaříme hustou kaši.Do vychladlého těsta vmícháme vejce.Vzniklou kaši na desce zpracujeme na těsto se zbytkem mouky a vyválíme na plát asi 3 mm silný.Těsto rozdělíme na čtverce a na každý položíme ovoce, dobře zabalíme, v vaříme 5 minut v osolené vodě.Uvařené knedlíky posypeme strouhankou opraženou na másle a pocukrujeme.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)