Nudlový nákyp s tvarohem
(Recept dle výrobce "Mlýny a těstárny", n.p. Pardubice")
Suroviny:
400 g širokých nudlí100 g margarinu nebo másla2 vejce100 ml mléka10 g soli30 g strouhanky na vysypání formy50 g cukru moučky
Na tvarohovou náplň:1/2-1 vejce100 g tvarohu10 g hrozinekšpetka muškátového oříškucitrónová kůra, podle chuti
Postup přípravy:Široké nudle zavaříme ve vařící osolené vodě a za občasného míchání je uvaříme "al dente".Pak scedíme, dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat a promastíme 1/4 rozpuštěného tuku.Pekáč vymažeme 2/4 rozpuštěného tuku a vysypeme jemně prosátou strouhankou.Nudle rozdělíme na tři stejné díly, tvarohovou náplň (viz níže) na dva díly.První díl nudlí stejnoměrně rozložíme na dno pekáče, pokryjeme poloviční dávkou tvarohu.Rozetřeme na něm druhý díl nudlí a potřeme druhou polovinou tvarohu.Nakonec vše přikryjeme třetím dílem nudlí a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme v mírné troubě (180°C).Když je nákyp hezky propečený, zalijeme ho mlékem s rozkvedlanými vejci a necháme zapéci.Na povrchu se vytvoří dorůžova zbarvená kůrka.Upečený nákyp pocukrujeme, ale ani nemusíme a podáváme.
Příprava tvarohové náplně:Do tvarohu rozmícháme vejce, hrozinky a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a citrónovou kůrou.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)