Indický semolinový pudink
(Anonym: "Indian Cookery", Bay Cookery Collecton, str. 92, North Sydney, 1996, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 60 g másla
  • 15 g oloupaných mandlí
  • 125 g (1/2 šálku) semoliny nebo krupice - DDK
  • 875 ml (3 1/2 šálku) mléka
  • 125 g ( 1/2 šálku) moučkového cukru
  • 1 lžičky vanilkové esence (nebo část cukru nahradíme vanilkovým cukrem - DDK)
  • 15 g rozinek
  • 1/2 lžičky drceného kardamomu
  • 1/2 lžíce drceného muškátového oříšku.

    Postup přípravy:
  • Na pánvi rozpustíme máslo na kterém osmahneme mandle do světlehněda.
  • Pak mandle odstraníme z pánve a dáme je stranou.
  • Na máslo na pánvi nasypeme krupici (semolinu) a osmahneme ji během 2 minut.
  • V jiném hrnci smícháme mléko s cukrem, přivedeme k varu a do mléka přesypeme osmahnutou semolinu (krupici) z pánve.
  • Oslazené mléko s krupicí zahříváme za stálého míchání až směs zhoustne.
  • Zamícháme do kaše vanilkovou esenci (vanilkový cukr - DDK) a necháme zchládnout.
  • Kaši podáváme na talíři ve tvaru jakoby zmrzlinových kopečků posypané praženými mandlemi, rozinkami, kardamomem a muškátovým oříškem

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]<