Ainsleyho čokoládové bábovičky s měkkým vnitřkem
(Ainsley Harriot: Ainsley's Gourmet Express, TV seriál BBC 2, druhý díl, převzato 2003 v srpnu 2003)
Pro upečení těchto dezertů použijeme kovové formiček báboviček a uděláme báječný dezert s tekutým čokoládovým krémem uvnitř. Není nic lehčího. Formičky dobře vymastíme, aby když jsou pak na talíři, každá zvlášť se jejich obsah snadno vyklopil a my pak tu bábovičku přede všemi rozřízneme a zevnitř vyteče tekutá čokoláda, . . . no to bude opravdu nádhera!
Suroviny:
  • 85 g čokolády na vaření
  • 85 g másla
  • 3 celá vejce + 2 žloutky
  • 6 polévkových lžic moučkového cukru
  • 3 lžičky mouky
  • tuk na vymazání formiček

    Postup přípravy:
  • Navážíme nalámanou čokoládu a vložíme ji na misku umístěnou nad vodní (parní) lázní.
  • K čokoládě přidáme stejné množství másla nakrájeného na kostky, abychom usnadnili jeho rozpuštění v čokoládě.
  • Mezitím do mísy rozklepneme tři celá vejce a přidáme dva oddělené žloutky a ještě přidáme cukr a spolu rozmícháme ručním šlehačem.
  • Přidáme trochu hladké mouky - ale málo jen tři čajové lžičky, kterou do mísy k čokoládové směsi prosijeme a pak ji také šlehačem při nízkých otáčkách pomalu vmícháme do směsi.
  • Připravenou směsí naplníme vymazané kovové bábovičky (asi 1 cm pod okraj).
  • Teď bychom si asi řekli: "Honem s tím do trouby, ale ne ne, kdepak"!, naopak vezmeme je a strčíme do ledničky.
  • Když je pak budeme chtít donést hostům na stůl, tak se na chvilenku vzdálíme, protože je budeme mít za pouhých šest minut při teplotě 200 °C upečené.
  • Vyklopíme je na talíř a můžeme posypat moučkovým cukrem, případně je ještě polijeme jogurtem nebo smetanou, ale určitě stačí jenom cukr.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]