Želé ze zelených jablek
(Gary Rhodes: "Cooking for friends", pro DDK upraveno podle televizního seriál BBC Birmingham, září 2004)

Suroviny:
  • 500 ml jablečného džusu
  • 2 zelená větší jablka
  • šťáva z půlky citrónu
  • 4 plátky želatiny

    Postup přípravy:
  • Do kastrolu nalijeme jablečný džus.
  • Zatím co se bude ohřívat zbavíme 2 zelená jablka slupky a jádřinců, rozkrájíme je na přibližně 1/2 cm kostičky.
  • Kostičky z jablek zalijeme šťávou z půlky citrónu, díky čemuž si uchovají barvu a nezhnědnou.
  • Když se jablečný sirup již částečně svaří, přidáme povařit kostičky jablek, jakmile změknou, hned je vyndáme.
  • Kapalinu dáme znovu na oheň a odvaříme ji na poloviční objem a získáme opravdu silnou jablečnou chuť.
  • Když máme džus hotový přidáme změklou želatinu, předem namočené do vody.
  • Můžeme použít i práškovou želatinu pokud chceme, ale na tento recept jsou lepší plátky.
  • Mírně zahříváme (nevaříme!), želatina se začne rozpouštět a kapalina houstne.
  • Nakonec do rozvařené rozpuštěné želatiny v džusu nasypeme kostičky jablek a necháme všechno ztuhnout v miskách, do kterých směs přelijeme.
  • Hostům nabídneme domácí jemnou pomazánku z kuřecích jater, želé ze zelených jablek, a k tomu přiložíme opečený toast.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]