Želé ze zelených jablek
(Gary Rhodes: "Cooking for friends", pro DDK upraveno podle televizního seriál BBC Birmingham, září 2004)
Suroviny:500 ml jablečného džusu2 zelená větší jablkašťáva z půlky citrónu4 plátky želatiny
Postup přípravy:Do kastrolu nalijeme jablečný džus.Zatím co se bude ohřívat zbavíme 2 zelená jablka slupky a jádřinců, rozkrájíme je na přibližně 1/2 cm kostičky.Kostičky z jablek zalijeme šťávou z půlky citrónu, díky čemuž si uchovají barvu a nezhnědnou.Když se jablečný sirup již částečně svaří, přidáme povařit kostičky jablek, jakmile změknou, hned je vyndáme.Kapalinu dáme znovu na oheň a odvaříme ji na poloviční objem a získáme opravdu silnou jablečnou chuť.Když máme džus hotový přidáme změklou želatinu, předem namočené do vody.Můžeme použít i práškovou želatinu pokud chceme, ale na tento recept jsou lepší plátky.Mírně zahříváme (nevaříme!), želatina se začne rozpouštět a kapalina houstne.Nakonec do rozvařené rozpuštěné želatiny v džusu nasypeme kostičky jablek a necháme všechno ztuhnout v miskách, do kterých směs přelijeme.
Hostům nabídneme domácí jemnou pomazánku z kuřecích jater, želé ze zelených jablek, a k tomu přiložíme opečený toast.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)