Karamelový krém
(Recept od Kamilky Kroupové, Brno 2001)

Suroviny:
  • 1 plechovka kondensovaného slazeného mléka
  • 250 g másla

    Postup přípravy:
  • Konzerva kondensovaného mléka se vnoří do horké vody a vaří se 1,5 hodiny.
  • Teplem obsah stále uzavřené (!) plechovky zkaramelizuje.
  • Nesmíme však na to zapomenout, aby nevyvřela voda - potom se konzerva roztrhne jako granát a je při nejlepším vymalováno!
  • Karamelizovaný obsah plechovky se přidá po vychlazení do másla.
  • Tak si vytvoříme dobrý karamelový krém pro různá cukrářská použití (např. pro náplň dortu).

    Poznámka DDK:
    Odzkoušeno a dokonce bylo opravdu u mé dcery Kamilky poúprve i "vymalováno", ale nám se to již nestane, dáme si přece pozor!

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]