Karamelový krém
(Recept od Kamilky Kroupové, Brno 2001)
Suroviny:
1 plechovka kondensovaného slazeného mléka250 g másla
Postup přípravy:Konzerva kondensovaného mléka se vnoří do horké vody a vaří se 1,5 hodiny.Teplem obsah stále uzavřené (!) plechovky zkaramelizuje. Nesmíme však na to zapomenout, aby nevyvřela voda - potom se konzerva roztrhne jako granát a je při nejlepším vymalováno!Karamelizovaný obsah plechovky se přidá po vychlazení do másla.Tak si vytvoříme dobrý karamelový krém pro různá cukrářská použití (např. pro náplň dortu).
Poznámka DDK:
Odzkoušeno a dokonce bylo opravdu u mé dcery Kamilky poúprve i "vymalováno", ale nám se to již nestane, dáme si přece pozor!
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)