Turecký med
(M. Úlehlová-Tilschová: "Vaříme účelně pro zdravé i nemocné", str. 298, 3. vydání, SZdN Praha, 1956)

Suroviny:
  • 3 bílky
  • 180 g cukr
  • 100 g medu
  • 120 g lískových oříšků
  • bílé oplatky

    Postup přípravy:
  • V kotlíku ušleháme z bílků tuhý sníh a do tuhého sněhu zašleháme cukr.
  • Kotlík postavíme do vodní lázně a šleháme dál až je krém tuhý.
  • Tenkým praménkem přiléváme do krému horký med a stále šleháme.
  • Nakonec přimícháme mleté nebo najemno usekané oříšky.
  • Prochladlou směs natíráme na bílé oplatky asi 6 mm silně, druhou oplatkou přikryjeme a zatížíme.
  • Druhý den nakrájíme na menší obdelníčky nebo čtverečky.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]