Balkánský medový koláč
(Zdeněk Škvor: "Balkánská kuchyně", Sešity domácího hospodaření, sv. 32, str.29, 1968)
Suroviny:1 šálek medu4 vejce4 lžíce cukru500 g hladké mouky1/2 lžičky tlučeného hřebíčku a skořice nepříliš plná lžička práškové sody na pečení3/4 šálku mletých ořechů
Postup přípravy:V míse utřeme med se syrovými žloutky, kořením a sodou na pečení.Z bílků ušleháme sníh, postupně do něho zašleháme cukr a s mletými ořechy a moukou.Naplněný sníh lehce vmícháme do medové směsi.Těsto vlijeme do pekáčku potřeného olejem, navrchu posypeme sekanými ořechy a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME