Balkánský medový koláč
(Zdeněk Škvor: "Balkánská kuchyně", Sešity domácího hospodaření, sv. 32, str.29, 1968)

Suroviny:
  • 1 šálek medu
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku a skořice
  • nepříliš plná lžička práškové sody na pečení
  • 3/4 šálku mletých ořechů

    Postup přípravy:
  • V míse utřeme med se syrovými žloutky, kořením a sodou na pečení.
  • Z bílků ušleháme sníh, postupně do něho zašleháme cukr a s mletými ořechy a moukou.
  • Naplněný sníh lehce vmícháme do medové směsi.
  • Těsto vlijeme do pekáčku potřeného olejem, navrchu posypeme sekanými ořechy a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]