Litevský medovník
(3 x 99 specialit sovětské kuchyně, str. 313, Lidové nakladatelství Praha, 1986)
Suroviny:
300 g mouky100 g cukru150 g medu1 vejce1/2 sáčku kypřícího prášku50 g mandlí nebo ořechůmletá skořice a tlučený hřebíček
Postup přípravy:Vejce utřeme s cukrem, přidáme med, skořici, tlučený hřebíček a kypřící prášek, vše promícháme, vsypeme mouku a vypracujeme těsto.Chceme-li těsto tmavé, přidáme do něho karamel (2 cukru kostky upražené na pánvičce + 1,5 - 2 lžíce vody a nechat přejít varem), současně s medem. Těsto vložíme do formy vymazané máslem a vysypané moukou, uhladíme, posypeme sekanými mandlemi nebo ořechy a dáme do horké trouby péci na 15 až 20 minut.Upečený medovník necháme vychladnout a teprve pak jej rozkrájíme a urovnáme na mísu.Můžeme jej také podélně rozkrojit a potřít pikantní zavařeninou, znovu spojit a polít polevou.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)