Kovrižka medovaja
("Milion menju ruskoj tradicionnoj kuchni", recept číslo 348, Ural LTD, 2002)

Suroviny:
  • 320 hladká mouka
  • 115 g cukr
  • 150 g med
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • koření: mletá skořice nebo hřebíček

    Postup přípravy:
  • Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme med, skořici nebo hřebíček a dobře rozmícháme.
  • Přidáme mouku smíchanou se sodou a rychle zpracujeme na těsto.
  • Těsto vyklopíme na máslem namazaný a moukou vysypaný plech a rozetřeme ho po celé ploše a povrch posypeme nasekanými ořechy.
  • Pečeme v troubě při 20 - 210 °C po dobu 15 - 20 minut.
  • Hotový medovník (kovrižku) necháme ochladit a nařežeme na pravoúhlé obdélníčky, které po dvou kladem na sebe a spojíme je džemem nebo krémem a nakonec polijeme cukrovým glazé (polevou).

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]