Kovrižka medovaja
("Milion menju ruskoj tradicionnoj kuchni", recept číslo 348, Ural LTD, 2002)
Suroviny:
320 hladká mouka115 g cukr150 g med1 vejce1/2 lžičky jedlé sodykoření: mletá skořice nebo hřebíček
Postup přípravy:Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme med, skořici nebo hřebíček a dobře rozmícháme.Přidáme mouku smíchanou se sodou a rychle zpracujeme na těsto.Těsto vyklopíme na máslem namazaný a moukou vysypaný plech a rozetřeme ho po celé ploše a povrch posypeme nasekanými ořechy.Pečeme v troubě při 20 - 210 °C po dobu 15 - 20 minut.Hotový medovník (kovrižku) necháme ochladit a nařežeme na pravoúhlé obdélníčky, které po dvou kladem na sebe a spojíme je džemem nebo krémem a nakonec polijeme cukrovým glazé (polevou).
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)