Pláty pro medovník
(Ze internetové stránky, duben 2003)
Suroviny:
Na těsto pro asi 20 plátků:175 g tekutého medu75 g tmavého řepného sirupu (melasa)100 g hnědého cukru500 g hladké mouky125 g másla1 prášek do pečiva3 vejce1 lžičku skořicešpetku mletého zázvoru3 lžíce mléka1 lžičku mletého hřebíčku2 lžíce hrubého cukru krystal
(920 kj = 220 kcal na porci)
Postup přípravy:Tekutý med, tmavý řepný sirup, hnědý cukr a máslo pomalu rozpustíme při malé teplotě a potom necháme dobře vychladnout.Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme prášek do pečiva a pak zalijeme směsí z rozkvedlaných vajec, veškerého koření, mléka a ochuceného řepného sirupu.Promícháme a hotové těsto nalijeme do vymazané a přibližně 30 cm dlouhé formy a uhladíme.Posypeme krystalovým cukrem a pečeme v mírně předehřáté troubě (el. sporák 175 st.C /plyn na stupeň 2) zhruba jednu hodinu. Po půlhodině pečení medovník přikryjeme pergamenem.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDK
HOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)