Slavnostní dort z medových placek "Medovník"
(Z receptáře Marušky Čermákové, Kralupy, zapsáno 1975)

Suroviny:
  • medové placky podle základního předpisu
    Na kakaový krém:
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 1 lžička škrobové moučky (solamyl)
  • 1 lžíce kakaa
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 6 lžic silné černé kávy
  • 1 lžíce rumu

    Postup přípravy:
  • Každou medovou placku již dříve upečenou potřeme peroutkou namočenou do mléka a namažeme kakaovým krémem.
  • Jeho příprava je stejná jako ořechového krému, jen místo ořechů přidáme vrchovatou lžíci kakaa a jednu velkou lžíci rumu.
  • Povrch dortu ozdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem (jahody, maliny, ananas aj.)

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]