Medový koláč s tvarohem - hrnkový
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme" na radiu "Frekvence 1", únor 2003)
Suroviny:
Na moučnou směs:
1 hrnek hladké mouky1 lžička prášku do pečivašpetka soli1/2 kostky tuku2 lžíce moučkového cukrulibovolné konzervované či čerstvé ovoce mouka na posypání válutuk na vymazání plechu
Na náplň:4 lžíce medu1 lžička mleté skořice2 vejce1 kostka měkkého tvarohu.
Postup přípravy:Hladkou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli prosejeme na vál, přidáme pokrájený tuk, moučkový cukr a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme a vyložíme jím dno a stěny středně velké, tukem vymazané koláčové formy.Přečnívající okraje odřízneme a koláč uložíme na půl hodiny do chladu.Potom na těsto naneseme polovinu tvarohové náplně, kterou jsme připravili utřením měkkého tvarohu s medem, vejci a skořicí.Naskládáme ovoce a na ně navršíme druhou polovinu tvarohové směsi.Povrch koláče poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)