Medový koláč s tvarohem - hrnkový
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme" na radiu "Frekvence 1", únor 2003)

Suroviny:
Na moučnou směs:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 kostky tuku
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • libovolné konzervované či čerstvé ovoce
  • mouka na posypání válu
  • tuk na vymazání plechu
    Na náplň:
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 vejce
  • 1 kostka měkkého tvarohu.

    Postup přípravy:
  • Hladkou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli prosejeme na vál, přidáme pokrájený tuk, moučkový cukr a vypracujeme těsto.
  • Těsto rozválíme a vyložíme jím dno a stěny středně velké, tukem vymazané koláčové formy.
  • Přečnívající okraje odřízneme a koláč uložíme na půl hodiny do chladu.
  • Potom na těsto naneseme polovinu tvarohové náplně, kterou jsme připravili utřením měkkého tvarohu s medem, vejci a skořicí.
  • Naskládáme ovoce a na ně navršíme druhou polovinu tvarohové směsi.
  • Povrch koláče poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME

    [CNW:Counter]