Hovězí kostky s mrkví
(Prima vařečka, TV Prima, srpen 2000, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g hovězí zadní
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • zázvor
  • škrobová moučka
  • 2 lžíce kečupu olej
    Přílohy: rýže nebo divoká rýže

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na kostky, obalíme v zázvoru a škrobové moučce.
  • Při obalování masa ve škrobové moučce postupujeme tak, že ji přidáváme až do chvíle, kdy se přestanou masové porce k sobě vzájemně lepit.
  • Pak obalené kostky zprudka usmažíme na oleji a vyjmeme.
  • Ve zbylém výpeku osmažíme na kolečka nakrájenou mrkev.
  • Olej slijeme, maso vrátíme zpět a do hrnce přidáme kečup a sójovou omáčku, se kterými maso ještě orestujeme a podusíme.
  • Jako příloha může být např. divoká rýže.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]