Lata - zapečené brambory se sýrem
(Joza Břízová:"Co se v Praze vařívalo", sešity domácího hospodaření, sv. 124, s. 29, Práce Praha, 1984, česká kuchyně)
Suroviny:300 g syrových brambor, nastrouhané3 uvařené brambory1 vejcesůl100 g hrubé moukysádlo80 g tvrdého nastrouhaného sýru (parmazán, Gran Moravia aj.)
Příloha: zeleninový salát
Postup přípravy:
Syrové a uvařené brambory nastrouháme, smícháme, přidáme vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto. Těsto tence rozetřeme na dobře sádlem vymazaný plech. Navrch posypeme strouhaným sýrem, pokapeme horkým sádlem a upečeme v troubě dozlatova. Horké nakrájíme na čtverce a podáváme se zeleným nebo zeleninovým salátem (např. ze špenátu, hlávkového salátu, čínského zelí, rajských jablíček apod.).
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME