Pařížské brambory se šunkou, pohankou a sýrem
(Recept z MF Dnes, rubrika "Víkend 100 chutí", z hotelu "Pod věží" na Malé straně v Praze, duben 2005, francouzská kuchyně)
Suroviny:300 g oloupaných brambor, na plátky200 g šunky100 g tvrdého sýra, nastrouhaný200 g pohanky, propláchnuté a uvařené50 g sádla4 stroužky česneku1 cibule, nadrobnokmínsůl a mletý pepř
Postup přípravy:Plátky brambor uvaříme v osolené vodě s kmínem. Smícháme plátky brambor, uvařenou pohanku a nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, kmín, podle chuti osolíme a opepříme.Polovinu směsi rozprostřeme do vymazaného pekáčku, poklademe plátky šunky a překryjeme zbytkem bramborové směsi.Zapečeme při 180°C-200°C v rozehřáté troubě do zlatova.Před dopečením posypeme strouhaným sýrem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME