Bramborové česnekové trojhránky
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová "1000 oblíbených receptů z celého světa", Nakladatelství Columbus Praha, 2000.)
Suroviny:3 velké brambory4 lžíce oleje 25 g másla2 stroužky česneku1 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu1 lžíce čerstvé nasekané petrželky1 lžíce čerstvého tymiánusůl a pepř
Postup přípravy:
Brambory vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Pak vodu pořádně scedíme a brambory opláchneme ve studené vodě. Již ochlazené brambory na prkénku rozkrájíme na poměrně silnější trojhránky; neloupeme slupku. Zahřejeme olej, máslo a česnek v pánvi a smažíme. Když začíná česnek hnědnout odstraníme ho z pánve. Do tuku na pánvi přidáme bylinky, sůl a pepř. Bylinkovou směsí pokapeme brambory a nad uhlím restujeme 10 až 15 minut. Během restování brambory podle libosti potíráme bylinkovým tukem, dokud nejsou měkké. Hotové brambory přemístíme na mísu. Místo restování je můžeme grilovat nebo upéci v troubě.
ZPĚT do kapitolyHOME