Brambory pečené s mandlemi
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", str. 847, Columbus Praha, 2000))Pečené brambory - neloupané a nakrájené na lupínky získají jemnou mandlovou chuť a zajímavou nažloutlou barvu od přidané kurkumy.
Suroviny:2 velké brambory ve slupce rozkrájené na plátky1 lžíce rostlinného oleje1 červená cibule rozpůlená a nakrájená na plátky1 rozetřený stroužek česneku50 g (1/2 šálku) mandlových vloček1 lžičky kurkumy300 ml plnotučné smetany125 g (2 trsy) rokety setésůl a pepř
Postup přípravy:
Plátečky brambor vaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Necháme je dobře kapat a osušit. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a smažíme 3 - 4 minuty na středně silném plameni. Do pánve přidáme mandle, kurkumu a brambory a restujeme za stálého míchání další 2 - 3 minuty a na závěr vmícháme roketu. Ihned vyklopíme směs do mělké žáruvzdorné nádoby, přelijeme smetanou a podáváme
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME